Omfang og hovedtall

Staten har i dag direkte eierandeler i 69 selskaper. I denne delen gis en oversikt over selskapene og hovedtall for 2023.

Selskapene er gruppert i to kategorier basert på statens mål som eier. Kategori 1 består av selskapene der statens mål som eier er høyest mulig avkastning over tid innenfor bærekraftige rammer. For selskapene i kategori 2, de sektorpolitiske selskapene som primært ikke opererer i konkurranse med andre, er statens mål som eier bærekraftig og mest mulig effektiv oppnåelse av sektorpolitiske mål.

Utvikling i 2023

Statens direkte eierskap omfatter 69 selskaper som forvaltes av 13 departementer. For selskapene som primært opererer i konkurranse med andre har staten som eier mål om høyest mulig avkastning over tid innenfor bærekraftige rammer (kategori 1). Disse selskapene driver virksomhet innenfor energi, transport, telekom, finans, teknologi og industri. Eierskapet i disse forvaltes i hovedsak av Nærings- og fiskeridepartementet ved Eierskapsavdelingen. Et flertall av selskapene i statens portefølje er såkalte sektorpolitiske selskaper, som primært ikke opererer i konkurranse med andre. For disse selskapene har staten som eier mål om bærekraftig og mest mulig effektiv oppnåelse av sektorpolitiske mål (kategori 2). Disse selskapene driver virksomhet innenfor blant annet helse, scenekunst, infrastruktur mv. Statens eierskap i disse selskapene forvaltes i hovedsak av relevant sektordepartement.

Mange av verdens aksjemarkeder steg betydelig gjennom 2023 til tross for at inflasjonen fortsatt var høy og styringsrentene økte i de fleste OECD-land. Eksempelvis økte den globale aksjeindeksen S&P 1200 med 23 pst. gjennom året. Fallende rentenivåer mot slutten av 2023 på lange amerikanske statsrenter kan være en av forklaringsfaktorene for dette. Aksjeavkastningen målt i dollar var høyest i Nord-Amerika, etterfulgt av utviklede markeder i Europa, Asia og Oseania. Teknologisektoren bidro med den høyeste avkastningen i 2023, blant annet drevet av etterspørsel etter nye løsninger innen kunstig intelligens. Kursutviklingen på aksjebørsene i USA var særlig drevet av noen få utvalgte teknologiselskaper. Den amerikanske indeksen S&P 500 økte 26 pst. gjennom 2023, mens den amerikanske teknologiindeksen NASDAQ Composite Index til sammenligning økte med 43 pst. i samme periode.

Samlet sett hadde det norske aksjemarkedet en relativt god verdiutvikling i 2023 sett i historisk sammenheng, men avkastningen var likevel gjennomgående lavere enn i de internasjonale markedene. Hovedindeksen ved Oslo Børs (OSEBX) steg 9,9 pst. i 2023 etter et relativt svakt år i 2022 da hovedindeksen falt med om lag 1 pst. Gjennom 2023 hevet Norges Bank styringsrenten seks ganger, fra 2,75 pst. til 4,5 pst., som er det høyeste nivået siden 2008. Den sterke økonomiske veksten i norsk økonomi i 2022 vedvarte inn i 2023, men høyere renter bidro til at veksten avtok noe i andre halvår. På den annen side førte kronesvekkelsen til bedret konkurranseevne for norske eksportselskaper, og det var i tillegg høy aktivitet i petroleumsrettede næringer.

De børsnoterte selskapene der staten er direkte eier er i rapporten verdsatt til børsverdi ved utgangen av året og utbyttet er inkludert i avkastningsberegningene. For de unoterte selskapene benyttes i rapporten statens andel av bokført egenkapital ved utgangen av året. Staten utarbeider egne årlige verdsettelser ved bruk av ulike anerkjente metoder for en rekke av selskapene for interne analyser samt i eierdialogen.

De børsnoterte selskapene i statens portefølje ga i 2023 en vektet avkastning inkl. utbytte på 6,8 pst., ned fra 41,8 pst. i 2022. Equinor utgjør en betydelig andel av både hovedindeksen på Oslo Børs (OSEBX) og statens børsnoterte portefølje, og lavere energipriser, særlig europeiske gasspriser, forklarer mye av nedgangen fra 2022. Statens portefølje er i tillegg relativt tungt vektet mot olje og gass, og dette forklarer en del av differanseavkastningen til hovedindeksen, som i større grad er eksponert mot for eksempel shipping og sjømat. Avkastningen i Equinor, Kongsberg Gruppen og Norsk Hydro falt fra hhv. 56, 52 og 17 pst. i 2022 til hhv. 3, 15 og 1 pst i 2023. Nedgangen for disse selskapene ble delvis motvirket av økt avkastning fra eierskapet i Telenor, fra -28 pst. til pluss 37 pst., og DNB Bank, fra 1 pst. til 19 pst.

Samlet verdi av statens portefølje var 1 375 mrd. kroner ved årsslutt 2023. Dette var en nedgang fra 1 450 mrd. kroner i 2022, men hensyntar ikke mottatt utbytte og tilbakebetaling av kapital gjennom året. Endringen er i hovedsak drevet av lavere markedsverdi av statens eierandel i Equinor, og delvis motvirket av økt markedsverdi for blant annet DNB Bank, Telenor, Kongsberg Gruppen samt økt bokført egenkapitalverdi i Statkraft, Kommunalbanken, Argentum, Nammo og Mesta.

I 2023 var egenkapitalrentabiliteten 15,0 pst. for de unoterte selskapene i kategori 1, drevet av 19 pst. egenkapitalrentabilitet i Statkraft, som utgjør om lag 70 pst. av den unoterte porteføljen i kategori 1 - målt etter bokført egenkapital. Til sammenligning var gjennomsnittlig egenkapitalrentabilitet i 2022 17,9 pst. Differansen kan i hovedsak tilskrives reduksjon i egenkapitalrentabilitet i Statkraft fra 25 pst. til nevnte 19 pst.

Utbyttet til staten for regnskapsåret 2023 var 122,7 mrd. kroner, sammenlignet med 112,7 mrd. kroner i 2022. Økningen skyldes i hovedsak økt utbytte fra Equinor, DNB Bank, Kongsberg Gruppen og Aker Solutions, delvis motvirket av lavere utbytte fra Yara International og Norsk Hydro. Utbyttet fra Equinor, Statkraft, DNB Bank, Telenor og Norsk Hydro utgjorde hhv. om lag 62, 11, 7, 6, og 3 pst. av det totale utbyttet til staten. Utbyttet fra Equinor ble overført direkte til Statens pensjonsfond utland i likhet med øvrig netto kontantstrøm fra petroleumsvirksomheten. Utdelingen til staten i 2023 ifm. med tilbakekjøp av aksjer utgjorde til sammen 40,5 mrd. kroner, sammenlignet med 13,7 mrd. kroner i 2022. Utbetaling fra Equinor utgjorde 97,7 pst. av utdelingen i 2023 og ble i likhet med utbyttet fra selskapet overført til Statens pensjonsfond utland.

Selskapene i kategori 2 sysselsatte i 2023 om lag 178 000 personer, hvor helseforetakene stod for om lag 88 pst. av disse. Antall ansatte i kategori 2 selskapene økte med om lag 2 pst. sammenlignet med 2022. Kjøp og tilskudd fra staten, fylkeskommune og/eller kommune til disse selskapene utgjorde om lag 225 mrd. kroner. I år rapporteres det også på hvilke selskaper som har regulerte inntekter gjennom avgift/gebyr som er vedtatt av Stortinget eller etter fullmakt fra Stortinget. Dette gjelder blant annet Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering som i sin helhet er finansiert gjennom avgift. Rapportering om sektorpolitisk måloppnåelse og effektiv drift er vesentlig for å få innsikt i måloppnåelsen til de sektorpolitiske selskapene. Rapportering som viser effekter av selskapets virksomhet og mål for effektiv drift er noe staten som eier ønsker å følge opp i alle selskapene.

Godt arbeid med vesentlige bærekraftsforhold er sentralt for god måloppnåelse. I år rapporteres det for første gang om sykefravær og skadefravær på selskapssidene.

Rapporten har også en samlet oversikt over selskapenes klimagassutslipp. Kvaliteten på klimarapporteringen er økende, hvor det i større grad enn tidligere rapporteres om vesentlige kategorier innenfor indirekte utslipp i scope 3. Dette fører til betydelig prosentvis økning i de rapporterte utslippstallene for flere av selskapene, herunder Flytoget, Entur, Posten Bring, Siva og Space Norway. Blant selskapene med størst nedgang i 2023 finner vi Bane NOR, Norsk Hydro, Mesta og Nye Veier, med utslippsreduksjoner i størrelsesorden 7 til 12 pst. Noe ulik rapporteringsmetodikk og dobbelttelling av utslipp mellom olje- og gasselskapene1 gjør det utfordrende å sammenligne de samlede utslippstallene år for år. Staten som eier er i dialog med selskapene om å forbedre kvaliteten og sammenlignbarheten. Som et resultat av dette arbeidet forventer vi at det vil bli enklere å sammenligne og vurdere selskapenes utslipp over tid.

Oversikt over statens direkte eierskap

Hovedtall 2023*

Verdi av statens eierandel i selskaper

mrd. kroner

Kakediagram

Verdien av statens eierandel er beregnet basert på markedsverdi av egenkapitalen for de børsnoterte selskapene, samt bokført verdi av egenkapitalen for de unoterte selskapene.

Verdiutvikling porteføljen siste fem år

mrd. kroner

Søylediagram

Grafen viser utviklingen i verdien av statens eierandeler fordelt på selskaper der statens mål som eier er høyest mulig avkastning over tid innenfor bærekraftige rammer (kategori 1) og selskaper der der statens mål som eier er bærekraftig og mest mulig effektiv oppnåelse av sektorpolitiske mål (kategori 2).

Illustrasjon med nøkkeltall

* Se definisjoner på siste side. Tallene er å anse som anslag som senere kan bli revidert.

**  For mer informasjon se tabell på s. 60. Det forekommer dobbeltrapportering av utslipp fra Equinor ASA, Petoro AS og Gassco AS.

*** Kategori 2 selskaper.

()  Tall i parentes på denne siden viser 2022-tall. Det har vært endringer i porteføljen siden 2022, se sentrale saker for staten som eier s. 20.

Oversikt over statens direkte eierskap fordelt etter departement pr. 31. mars 2024

Eierdepartement og selskap

Eierandel

Kat.

Begrunnelse**

Digitaliserings- og forvaltningsdepartementet

Norid AS

100 %

2

B og E

Energidepartementet

Gassco AS

100 %

2

E

Gassnova SF

100 %

2

D

Statnett SF

100 %

2

E

Finansdepartementet

Folketrygdfondet (særlovselskap)

100 %

*

***

Forsvarsdepartementet

Rygge 1 AS

100 %

*

-

Helse- og omsorgsdepartementet

Helse Midt-Norge RHF (særlovselskap)

100 %

2

F

Helse Nord RHF (særlovselskap)

100 %

2

F

Helse Sør-Øst RHF (særlovselskap)

100 %

2

F

Helse Vest RHF (særlovselskap)

100 %

2

F

Nordisk Institutt for Odontologiske Materialer AS

49 %

2

F

Norsk helsenett SF

100 %

2

E

AS Vinmonopolet (særlovselskap)

100 %

2

E

Klima- og miljødepartementet

Bjørnøen AS

100 %

2

E

Enova SF

100 %

2

D

Kings Bay AS

100 %

2

E

Kommunal- og distriktsdepartementet

Electronic Chart Centre AS

100 %

2

E

Kommunalbanken AS

100 %

1

D

Kultur- og likestillingsdepartementet

Carte Blanche AS

70 %

2

F

AS Den Nationale Scene

66,67 %

2

F

Den Norske Opera & Ballett AS

100 %

2

F

Filmparken AS

77,6 %

2

F

Nationaltheatret AS

100 %

2

F

Norsk rikskringkasting AS

100 %

2

F

Norsk Tipping AS (særlovselskap)

100 %

2

E

Rogaland Teater AS

66,67 %

2

F

Rosenkrantzgate 10 AS

3,07 %

*

****

Talent Norge AS

33,33 %

2

F

Trøndelag Teater AS

66,67 %

2

F

Kunnskapsdepartementet

Simula Research Laboratory AS

100 %

2

F

Universitetssenteret på Svalbard AS

100 %

2

F

Landbruks- og matdepartementet

Graminor AS

28,2 %

2

B

Kimen Såvarelaboratoriet AS

51 %

2

B

Statskog SF

100 %

2

C og F

Nærings- og fiskeridepartementet

Akastor ASA

12,08 %

1

****

Aker Solutions ASA

6,11 %

1

****

Andøya Space AS

90 %

2

B

Argentum Fondsinvesteringer AS

100 %

1

A

Baneservice AS

100 %

1

E

DNB Bank ASA

34 %

1

A

Eksportfinans ASA

15 %

1

****

Equinor ASA

67 %

1

A

Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering AS

100 %

2

F

Flytoget AS

100 %

1

E

Innovasjon Norge (særlovselskap)

51 %

2

D

Investinor AS

100 %

1

D

Kongsberg Gruppen ASA

50,004 %

1

A og B

Mantena AS

100 %

1

E

Mesta AS

100 %

1

E

Nammo AS

50 %

1

A og B

Nofima AS

56,8 %

2

E og F

Norges sjømatråd AS

100 %

2

F

Norsk Hydro ASA

34,26 %

1

A

Nysnø Klimainvesteringer AS

100 %

1

D

Petoro AS

100 %

2

C

Posten Bring AS

100 %

1

E

Siva – Selskapet for industrivekst SF

100 %

2

D

Space Norway AS

100 %

1*****

B

Statkraft SF

100 %

1

A og C

Store Norske Spitsbergen Kulkompani AS

100 %

2

B

Telenor ASA

53,97 %

1

A og B

Yara International ASA

36,21 %

1

A

Samferdselsdepartementet

Avinor AS

100 %

2

B og E

Bane NOR SF

100 %

2

B og E

Entur AS

100 %

2

E

Norske tog AS

100 %

2

E

Nye Veier AS

100 %

2

E

Vygruppen AS

100 %

1

E

Utenriksdepartementet

Norfund (særlovselskap)

100 %

2

F

* Ikke kategorisert.

** Begrunnelser for statlig eierskap:
A: Hovedkontorfunksjoner i Norge.
B: Samfunnssikkerhet og beredskap.
C: Energi- og naturressurser.
D: Tilrettelegging for bærekraftig omstilling og økt verdiskaping.
E: Infrastruktur, monopoler og tildelte rettigheter.
F: Fellesgoder og/eller sosial og geografisk fordeling.

*** Omtales i egen melding til Stortinget.

**** Staten har ikke en særskilt begrunnelse for å være eier.

***** Space Norway AS ble flyttet fra kategori 2 til kategori 1 ved behandling av Prop. 25 S (2023–2024) og Innst. 123 S (2023-2024).

Selskapene i kategori 1

For selskapene i kategori 1 er statens mål som eier høyest mulig avkastning over tid innenfor bærekraftige rammer. Dette er selskaper som primært opererer i konkurranse med andre. Totalt er det 22 selskaper i kategori 1.

Totalavkastning 2023 og siste fem år*

Diagram

Totalavkastning børsnoterte aksjer*

Diagram

Egenkapitalrentabilitet unoterte selskaper

Søylediagram

Utbytte til staten

mrd. Kroner

Nøkkeltall konsern 2023*

mill. kroner

Børsnoterte
selskaper

Statens eierandel

Verdi av statens eierandel*

Totalavkastning

Driftsinntekter

Resultat etter skatt

Utbytte til staten

Tilbakekjøp av aksjer**

Antall ansatte

Equinor ASA

67,00 %

648 192

2,9 %

1 132 261

125 561

78 309

39 071

23 449

DNB Bank ASA

34,00 %

113 859

18,6 %

81 697

38 166

8 392

505

10 964

Telenor ASA

53,97 %

88 059

37,5 %

80 452

13 734

7 099

0

10 900

Norsk Hydro ASA

34,26 %

48 486

1,0 %

193 619

3 583

4 005

647

32 724

Kongsberg Gruppen ASA

50,004 %

41 264

14,8 %

40 617

3 712

1 218

250

13 341

Yara International ASA

36,21 %

33 317

-3,9 %

163 024

507

461

0

18 000

Aker Solutions ASA

6,11 %

1 265

15,3 %

35 882

11 637

56

0

11 473

Akastor ASA

12,08 %

386

26,5 %

282

-264

0

0

11

Sum børsnoterte selskaper

974 827

6,8 %

1 727 834

196 636

99 541

40 473

120 862

* Markedsverdi av egenkapitalen pr. 31.12.2023

Unoterte selskaper

Statens eierandel

Bokført verdi av statens eierandel*

Egen-
kapital-
rentabilitet

Driftsinntekter

Resultat etter skatt

Utbytte til staten

Antall ansatte

Statkraft SF

100 %

140 199

19,3 %

70 122

25 439

13 029

6 199

Kommunalbanken AS

100 %

21 684

6,6 %

22 345

1 432

700

88

Argentum
Fondsinvesteringer AS

100 %

14 184

13,0 %

1 930

1 757

200

27

Posten Bring AS

100 %

5 829

3,2 %

24 394

185

125

12 649

Nysnø Klimainvesteringer AS

100 %

5 446

-2,0 %

-114

-87

0

16

Investinor AS

100 %

4 836

-4,6 %

-197

-225

0

35

Space Norway AS

100 %

3 999

-6,0 %

1 046

-240

0

58

Vygruppen AS

100 %

3 296

1,5 %

19 063

53

27

11 643

Nammo AS

50 %

2 007

16,1 %

9 191

609

76

3 122

Mesta AS

100 %

872

17,4 %

6 597

143

40

1 786

Eksportfinans ASA

15 %

794

5,6 %

340

320

48

19

Flytoget AS

100 %

778

6,6 %

992

51

0

335

Baneservice AS

100 %

390

22,6 %

2 415

88

44

671

Mantena AS

100 %

103

-83,0 %

1 723

-143

0

804

Sum unoterte selskaper

204 416

15,0 %

159 847

29 382

14 289

37 452

Sum alle selskaper i kategori 1

1 179 243

1 887 682

226 018

113 829

158 314

* Statens andel av bokført verdi av egenkapitalen fratrukket minoritetsinteresser pr. 31.12.2023.

** Utdeling i forbindelse med innløsing og sletting av aksjer.

* Se definisjoner på siste side. Tallene er å anse som anslag som senere kan bli revidert.

() Tall i parentes på denne siden viser 2022-tall. Det har vært endringer i porteføljen siden 2022.

Selskapene i kategori 2

Selskaper i kategori 2 opererer primært ikke i konkurranse med andre. For disse selskapene er statens mål som eier bærekraftig og mest mulig effektiv oppnåelse av sektorpolitiske mål. Statens sektorpolitiske mål varierer mellom selskapene og fremgår av selskapsidene. På selskapssidene fremgår også måloppnåelsen for 2023. Det er totalt 44 selskaper i kategori 2.

Antall ansatte i selskaper i kategori 2

Diagram

Antall ansatte øvrige selskaper

Diagram

Det offentliges samlede kjøp/tilskudd fra/til selskaper i kategori 2
mill. kroner

Diagram

Kjøp/tilskudd fra/til øvrige selskaper

Diagram

Nøkkeltall 2023*

mill. kroner

Sektorpolitiske selskaper – kategori 2

Statens eierandel

Driftsinntekter

Kjøp/
tilskudd
fra det
offentlige

Resultat etter skatt og minoritet

Utbytte til staten

Bokført verdi av statens eierandel**

Antall ansatte

Helse Sør-Øst RHF

100 %

106 236

96 510

1 544

0

46 553

84 167

Norsk Tipping AS

100 %

49 395

0

7 087

7 087

485

428

Helse Vest RHF

100 %

37 366

35 144

319

0

19 057

31 113

Helse Midt-Norge RHF

100 %

28 341

27 369

42

0

13 631

22 121

Helse Nord RHF

100 %

22 415

21 287

-407

0

11 132

19 507

AS Vinmonopolet

100 %

18 726

0

304

152

896

2 031

Bane NOR SF

100 %

16 983

23 187

-90

0

7 016

4 969

Statnett SF

100 %

11 600

0

-2 617

793

24 118

1 789

Avinor AS

100 %

11 514

1 525

304

0

13 461

2 870

Nye Veier AS

100 %

8 503

6 233

621

0

2 695

174

Norsk rikskringkasting AS

100 %

6 438

6 219

-169

0

1 522

3 215

Norsk helsenett SF

100 %

2 204

233

103

0

606

894

Innovasjon Norge***

51 %

1 798

1 204

632

631

1 602

726

Norfund

100 %

1 554

2 678

1 896

0

41 650

134

Norske tog AS

100 %

1 443

0

163

0

3 606

63

Den Norske Opera & Ballett AS

100 %

892

727

-17

0

-387

636

Siva - Selskapet for Industrivekst SF

100 %

768

450

-30

16

2 367

61

Nofima AS

56,8 %

721

283

7

0

115

387

Entur AS

100 %

670

129

14

0

95

333

Statskog SF

100 %

649

15

245

183

4 348

128

Norges sjømatråd AS

100 %

640

9

7

0

323

82

Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering AS

100 %

518

0

21

0

66

20

Nationaltheatret AS

100 %

372

266

-14

0

-13

374

Petoro AS

100 %

305

304

7

0

35

73

Store Norske Spitsbergen Kulkompani AS

100 %

301

85

46

2

157

127

Simula Research Laboratory AS

100 %

296

126

-15

0

104

209

Andøya Space AS

90 %

222

18

-1

0

264

166

Universitetssenteret på Svalbard AS

100 %

198

163

-9

0

51

143

Enova SF

100 %

196

193

-1

0

46

98

AS Den Nationale Scene

66,67 %

194

163

-1

0

50

161

Trøndelag Teater AS

66,67 %

151

120

10

0

15

135

Kings Bay AS

100 %

126

66

6

0

27

27

Rogaland Teater AS

66,67 %

124

103

-1

0

35

119

Talent Norge AS

33,33 %

122

59

0

0

3

10

Gassnova SF

100 %

114

105

10

0

56

31

Graminor AS

28,2 %

84

39

2

0

22

34

Norid AS

100 %

56

0

4

0

87

19

Carte Blanche AS

70 %

50

46

2

0

8

32

Nordisk Institutt for Odontologiske Materialer AS

49 %

46

30

2

0

9

29

Electronic Chart Centre AS

100 %

37

35

2

2

9

22

Filmparken AS

77,6 %

20

0

0

0

19

9

Kimen Såvarelaboratoriet AS

51 %

15

5

0

0

5

20

Bjørnøen AS

100 %

0

0,2

0

0

4

0

Gassco AS

100 %

0

0

0

0

15

393

Sum selskaper i kategori 2

332 404

225 127

10 027

8 866

195 964

178 079

*Se definisjoner på siste side i rapporten. Tallene er å anse som anslag som senere kan bli revidert.

**Statens andel av bokført verdi av egenkapitalen fratrukket eventuelle minoritetsinteresser pr. 31.12.2023.

***De samlede regnskapsførte verdiene av egenkapitalen i Innovasjon Norge er oppført, herunder også verdier knyttet til statlige ordninger i selskapet. En mindre del av de regnskapsførte verdiene i selskapet ville normalt blitt tilskrevet fylkeskommunene og trukket fra i beregningen.

Finansiering og statens øvrige roller

Offentlig budsjett

Finansiering fra offentlige budsjetter (stat, kommune og fylkeskommune), inkludert finansiering via offentlig tredjepart hvor det er spesifisert at midlene skal tildeles selskapet.

Avgift/gebyr

Finansiering gjennom avgift, gebyr eller lignende vedtatt av Stortinget eller etter fullmakt fra Stortinget.

Bruker-/ markedsinntekter

Inntekter fra brukere eller kunder. Brukerinntekter er normalt basert på kostnadsdekning eller egenandel, mens markedsinntekter normalt inkluderer et påslag.

Langsiktig gjeld

Inkluderer kun langsiktig rentebærende gjeld fra det offentlige eller private.

Garantist

Staten er direkte ansvarlig for de forpliktelser selskapet pådrar seg.

Særlovgivning

Særlovselskaper og andre selskaper hvor virksomheten er særskilt regulert i lov og/eller forskrift.

Avtalepart/oppdragsgiver

Avtale inngått mellom selskapet og staten og/eller selskapet mottar oppdrag og oppdragsbrev fra staten.

Tilskuddsgiver

Selskapet mottar tilskudd og tilskuddsbrev fra staten.

Långiver

Staten er långiver til selskapet.

Finansiering

Statens roller (i tillegg til eier)

Selskap

Offentlig budsjett

Avgift/gebyr

Bruker-/ markedsinntekter

Langsiktig gjeld

Garantist

Særlovgivning

Avtalepart/ oppdragsgiver

Tilskuddsgiver

Långiver

Andøya Space AS

x

x

x

x

x

AS Den Nationale Scene

x

x

x

AS Vinmonopolet

x

x

Avinor AS

x

x

x

x

x

Bane NOR SF

x

x

x

x

x

Bjørnøen AS

x

x

x

Carte Blanche AS

x

x

x

Den Norske Opera & Ballett AS

x

x

x

x

Electronic Chart Centre AS

x

x

Enova SF

x

x

x

Entur AS

x

x

x

x

Filmparken AS

x

x

Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering AS

x

x

Gassco AS

x

x

x

Gassnova SF

x

x

Graminor AS

x

x

x

x

Helse Midt-Norge RHF

x

x

x

x

x

x

x

Helse Nord RHF

x

x

x

x

x

x

x

Helse Sør-Øst RHF

x

x

x

x

x

x

x

Helse Vest RHF

x

x

x

x

x

x

x

Innovasjon Norge

x

x

x

x

x

x

Kimen Såvarelaboratoriet AS

x

x

Kings Bay AS

x

x

x

Nationaltheatret AS

x

x

x

Nofima AS

x

x

x

x

Nordisk Institutt for Odontologiske Materialer AS

x

x

x

Norfund

x

x

Norges sjømatråd AS

x

x

x

x

Norid AS

x

x

Norsk helsenett SF

x

x

x

x

Norsk rikskringkasting AS

x

x

x

x

x

Norsk Tipping AS

x

x

Norske tog AS

x

x

Nye Veier AS

x

x

x

Petoro AS

x

x

x

x

x

Rogaland Teater AS

x

x

x

x

Simula Research Laboratory AS

x

x

Siva - Selskapet for industrivekst SF

x

x

x

x

x

Statnett SF

x

x

x

x

Statskog SF

x

x

x

x

x

x

x

Store Norske Spitsbergen Kulkompani AS

x

x

x

x

x

Talent Norge AS

x

x

x

Trøndelag Teater AS

x

x

x

Universitetssenteret på Svalbard AS

x

x

x

x

Fotnoter

1.

Se tabell over klimagassutslipp s. 60
Til forsiden