7 Forholdet til Japan, Korea og Thailand
Japan og Sør-Korea omtales begge som partnerland til OSSE, men har i virkeligheten forskjellig status. I november 2000 ble Thailand også opptatt som partnerland i OSSE.
Det ble samtidig vedtatt å utrede retningslinjer for opptak av nye partnerland i fremtiden.
Samarbeidet med Japan ble etablert på bakgrunn av et vedtak fattet under toppmøtet i Helsingfors i 1992. Grunnet Japans interesse for OSSE-saker, det faktum at landet deler organisasjonens prinsipper og mål og er aktivt engasjert i europeisk samarbeid gjennom relevante organisasjoner, har det utviklet seg et forholdsvis nært samarbeid. Japan er gitt observatørstatus og har adgang til å være til stede på alle OSSEs møter. Fokus for samarbeidet har vært Balkan. Japan har sekondert personell til sendelagene i Skopje, Kroatia og Bosnia-Hercegovina og har på en betydelig måte også bidratt finansielt.
Sør-Korea ble invitert til toppmøtet i Budapest i 1994, som var første gang landet deltok på et OSSEmøte. Siden 1995 har Sør-Korea deltatt på relevante OSSE-møter, inkludert toppmøter, ministermøter, tilsynskonferanser og seminarer. Sør-Korea har også deltatt i OSSE-aktiviteter som valgobservasjon i Bosnia og Hercegovina og har gitt økonomisk bistand til valgavvikling.
I desember organiserte OSSE i samarbeid med Japan og Sør-Korea en konferanse i Tokyo om «Comprehensive security in Central Asia - sharing OSCE and Asian experiences».
Thailand deltok som partnerland i OSSE for første gang i OSSEs ministermøte i november 2000.